Orvoshiány miatt szerda estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya

Erről Kunetz Zsombor számolt be, aki egy belső körlevelet is közzétett. A levél szerint jelentős orvoshiány alakult ki az osztályon.

“Elég gyorsan igazolta az élet, hogy azonnal végre kell hajtani azokat a változtatásokat az egészségügyben, amelyeket tegnap és ma írtam meg, valamint az egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni” – írta nemrég Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebookon, aki arról számolt be, hogy

szerda estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya.

Kunetz szerint egy belső körlevélben azzal indokolja a leállást az orvosigazgató, hogy

“az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!)  bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.”


Ha tetszenek híreink kövess minket:
Ellenőrzött hírek a forrás megjelölésével

Az egészségügyi szakértő közzétette az egész levelet, az NNK teljes határozatát, amelyben az áll, hogy Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató augusztus 4-én 18:29 perckor elektronikus úton közölte, hogy “az Uzsoki Utcai Kórház SBO-n kialakult humánerőforrás krízis miatt a sürgősségi ügyeletet előreláthatólag augusztus 30-án reggel 8 óráig nem tudja ellátni. Természetesen az SBO lemondása a traumatológiai ügyeletet nem érinti, az változatlan formában ellátja a feladatát. Kérjük helyettes szolgáltató szíves kijelölését.”

Kunetz szerint az Uzsokiban történt eset “tökéletes példája az agresszív, át nem gondolt, úthenger mentalitásnak ez a helyzet. Ugyanis az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan. Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el. Holnap, majd amikor a sebészeten lesz ugyanez a helyzet, vagy a kardiológián, akkor azt is bezárják? Végül a kórházat is?” – tette fel a kérdést.

Kerestük az Uzsoki Utcai Kórházat az üggyel kapcsolatban, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Forrás: HVG

Csatlakozz 👉Napi hírek👈 Facebook csoportunkhoz, mond el a véleményed és légy Te is hírszerkeztő 😉