Orbán: Az oltás beadásakor tudhatjuk csak meg, milyen vakcinát kapunk

Nem teljesen egyértelmű, amit Orbán Viktor az oltásról mondott, ráadásul be se számolt róla az MTI.

“Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – az Euronews cikke szerint ezt mondta Orbán Viktor a a budapesti Karmelita kolostorban, Andrej Babiš cseh kormányfővel közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Az Euronews cikke szerint sem világos, hogy mit értett Orbán a “sor vége” alatt: az ember saját oltási csoportját (például az alapbetegségekkel rendelkező 18-59 évesek csoportját), vagy esetleg az összes vakcinára váró embert?

Az Euronews megjegyzi, hogy Orbán ezzel kapcsolatos mondatát az MTI beszámolójában egyáltalán nem idézte, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra, az Euronews is az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találta meg Orbán Viktor beszédét. A helyszínen magyar részről csak a Magyar Televízió és a Hír TV munkatársai kérdezhettek, ők azonban nem kérdeztek ezzel kapcsolatban semmit.

(Ez is érdekelhet ➡️ fusd át a címlapot)

Forrás: HVG