Most jelentették be: hazatér Magyarországra a légióskodásból a futballcsillag

Nagy bejelentéssel jelentkezett a MOL Fehérvár FC a Facebook-oldalán: Nikolics Nemanja visszatér a Vidibe.

A 33 éves Nikolics Nemanja szerb–magyar kettős állampolgárságú magyar válogatott csatár Fehérvárról igazolt az USA-beli labdarúgó-bajnokságba (MLS). A Chicago Fire-tól három év után búcsúzó Nikolicsnakeddig nem lehetett tudni, hol folytatja, több helyen elmondta, hogy ha Magyarországra visszatérne, csak Fehérváron tudja elképzelni a jövőjét.

Aláírt! 🤗 Hamarosan jelentkezünk a részletekkel! #vidi #molfehervarfc

Közzétette: MOL Fehérvár FC – 2020. február 6., csütörtök

A csatárnak a 17-es volt a mezszáma még Vidiben, de az most foglalt, Pátkai Máté viseli, ezért a 71-es mezszám lesz az övé. Hivatalos, hogy Nemanja írt alá a fehérváriakhoz, ezzel a videóval tették tisztává a találgatásokat:

Nagy szám! #71

Nagy szám!😊 #71

Közzétette: MOL Fehérvár FC – 2020. február 6., csütörtök

“Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok, és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam” – nyilatkozta Nikolics, hozzátéve, hogy nagyon motivált, ég benne a bizonyítási vágy, és újabb nagy sikerekhez akarja segíteni a csapatot.

A csatár először 2010-ben, Kaposvárról igazolt Székesfehérvárra, ahol öt és fél éven át meghatározó tagja volt az együttesnek. Nikolics két bajnoki címet, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a csapattal, háromszor pedig az OTP Bank Liga gólkirálya is volt. Ezután a lengyel Legia Warszawában futballozott 2015-ben és 2016-ban, majd aláírt az egyesült államokbeli Chicago Fire csapatához, ahonnan tavaly, a szezon végén távozott.

“Olyan játékos érkezik vissza Fehérvárra, aki néhány társával együtt a legnehezebb pillanatokban is utat mutathat a többieknek, a fiatalabbak pedig rengeteget tanulhatnak tőle” – mondta Nikolicsról Kovács Zoltán sportigazgató.

“A klub tulajdonosának köszönhetően ez az igazolás üzenet is egyben, hogyan kell közösséget és csapatot építeni” – tette hozzá.

Nikolics igazi sztár volt Amerikában, 104 tétmérkőzésen 56 gólt szerzett a Chicago Fire-ben, amelyhez még 2016 decemberben írt alá. Első idényében rögtön elhódította a gólkirályi címet, és beválasztották az év csapatába is.

Forrás: Blikk