Kásler: Történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben

„A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán és az állami ellátás” – olvasható az emberi erőforrások miniszterének szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében.

Kásler Miklós arra nem tért ki posztjában, hogy a járvány egyik legnehezebb szakaszában mintegy 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel, mert elfogadhatatlannak találta az új szerződését, amelynek aláírására mindössze egy hetet kaptak. Arról sem beszélt, hogy a következő hónapokban folytatódhat a felmondási hullám, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint sok egészségügyi szakdolgozó kér igazolást, hogy amint lehet, külföldre mehessen.


Ha tetszenek híreink kövess minket:
Ellenőrzött hírek a forrás megjelölésével

Kásler szerint a lassan egy éve a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók továbbra is példaértékűen helytállnak, ugyanakkor számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelésben. Mint írta, Magyarországon az utóbbi hetekben kedvezően alakuló oltási hajlandósággal együtt kedvezően alakult a beoltottak száma és aránya is.

„Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük”

– írta a miniszter bejegyzésében.

(Ez is érdekelhet ➡️ fusd át a címlapot)

Forrás: 24.hu