Hadházy: Korrupciós matekpélda a kiskunhalasi járványkórházról

Lengyel mobil járványkórház átszámítva 700 millió forintból

Korrupciós matekpélda: Lengyelországban 700 millió forintnak megfelelő zlotyiért építettek 65 fős mobil járványkórházat 12 intenzív ággyal.

Hány forintot loptak el Pintérék, ha Magyarországon 5 milliárdért építettek 160 fős konténerkórházat, szintén 12 intenzív ággyal?

Sajnos a kérdés nem elméleti: a mi kiskunhalasi kórházunk 5 milliárdba került, a lengyel Boluslawiec járványkórháza 700 millióba. Ha az ágyszámmal arányosan számolunk, a mi kórházunknak 1,7 milliárdba kellett volna kerülnie. A megoldás tehát: 3.3 milliárdot keresett valaki a nyomorunkon.

Igaz, a mi kórházunkat gyönyörű , többszörös, magas, szögesdróttal megerősített kerítés veszi körül. CSAK TUDNÁM MIÉRT???? (Ha valakinek van kedve, kérdezze meg Müller Cecíliától, hogy a szögesdróttal akarták -e a kórházat vagy a külvilágot akarják-e a világtól védeni??)

A kiskunhalasi járványkórháza 5 milliárd forintból

A lengyel barátainkat ezek szerint lopásban még előzzük akkor is, ha azért ott is 8 millió zlotyi lett a 6-7 milliós kezdetben becsült árból.

A végére még egy matek: ha az egész kiskunhalasi kórház 5 milliárd és 160 ágy van benne, mennyibe került egy ágy?

Ezt számolják ki Önök és utána annak is nézzenek utána, az összegből mekkora családi ház építhető például!

A lengyel kórházról az alábbi linkeken olvashatnak (fordítóprogram segítségével), köszönöm kint élő honfitársunknak, hogy felhívta rá a figyelmet.

Link1
Link2

Forrás: Hadházy Ákos Facebook


Új csoportot indítottunk Nem felejtünk! – Kormánykritikus csoport néven. Ha egyetértesz csatlakozz.